onsdag, oktober 10, 2012

På tal om mat & catering

Jag har tidigare skrivit om catering och vänner som är duktiga på att laga mat och pratar om att öppna restaurang eller cateringfirma.
När man är i startgroparna och funderar på hur man ska hitta kunder och vad man kan sälja och vem man kan sälja till kan det vara en bra början att titta på hur andra företag i branschen jobbar. Till exempel kan man titta på Eurocatering hemsida som är en cateringfirma i Stockholm.

Tjänster
En snabb överblick visar att man jobbar med att erbjuda frukost, smörgåsar,  lunch, sallader, paj, färdiga tallrikar, middagar, buffé, plockmat, desserter och dryck. Kanske ser det mycket ut och som ny behöver man inte börja med allt det på en gång. Börja med det du vill och anser dig kunna bäst, sedan kan du utveckla och lägga till nya tjänster och varor allteftersom kunderna efterfrågar det.

Event
Event man kan sälja in sig till är enligt Eurocatering bland annat företagsfester, konferenser, fester, mässor, dop och bröllop. Låt fantasin flöda helt enkelt och kom på fler platser där man ha användning för catering. Kanske kan du till och med skapa dina egna paket - det romantiska paketet, picknickpacketet etc.

Priser
Vilka priser man kan ta ut för sina tjänster är också något man kan få ett hum om när man tittar, eller ringer runt, till olika cateringföretag.
Börjar man i liten skala utan större utgifter, eller säljer tjänster till vänner, är det lätt att man tar för lite betalt. Vill man utveckla sitt företag och kanske en dag leva på det på heltid bör man dock ha priser som stämmer överens med marknaden.

Inga kommentarer: