torsdag, maj 24, 2007

Cederroth och ”Första Hjälpen” på jobbet

Cederroth är ett företag som tillverkar hygien-, egenvårds-, friskvårds-, sårvårds-, hushålls-, och ”Första Hjälpen”-produkter. Företaget grundades 1895 av Christian Cederroth och hette då Cederroths Tekniska Fabrik AB. Cederroth ingår sedan 1991 i en internationell företagsgrupp.

Företagets mest kända produkter är Samarin, Salvequick-plåster och Cederroth ”Första-Hjälpen”-produkter.
Cederroths ”Första-Hjälpen”-produkterna finns på de flesta svenska arbetsplatser och de flesta känner igen de gröna tavlorna från Cedderroth som har en sammansättning av behövligt ”Första-Hjälpen”-materiel.

Basuppsättningen på en ”Första-Hjälpen”-tavla:
  • Första-Hjälpen”-tavla, som används för att hålla god ordning bland ”Första Hjälpen”-materielet. Den är överskådlig och lätt att fylla på.
  • 2 st Cederroth 4-in-1 Blodstoppare
  • 3 st Cederroth 4-in-1 mini Blodstoppare
  • 1 st Cederroth Skyddspaket
  • 1 st Salvequick Plåsterautomat
  • 1 st Savett Sårtvättarautomat
  • 1 st ”Första Hjälpen”-instruktion

Vid sidan om detta har många företag även en ögondusch nära till hands.

"Första Hjälpen"-tavlorna finns i olika storlekar och med olika innehåll. Produkterna kan även köpas separat eller i ”Första-Hjälpen”-lådor eller ”Första-Hjälpen”-kuddar. Man kan alltså anpassa sitt inköp efter vad man behöver fylla på eller i vilken miljö man ska använda produkterna i.

Problem som kan förekomma på t ex företag är när personer tar plåster eller andra tillbehör för ta med sig hem. Detta kan leda till att allt som behövs inte finns på ”Första Hjälpen”-tavlan om en allvarlig olycka skulle inträffa.
Givetvis finns många anledningar till att man behöver ta ett plåster utan att det är en allvarlig olycka.
Man bör dock alltid ha någon som med jämna mellanrum går igenom tavlan och beställer hem ”Första-Hjälpen”-produkter som tagit slut eller om byter ut ögonduschen om datumet gått ut.

Cederroth är inte det enda företaget som tillverkar ”Första Hjälpen”-produkter, men det är det största företaget i Sverige.
Exempel på företag inom samma/liknande bransch som Cederroth är Sterisol som tillverkar ögondusch med 30 månaders hållbarhet.

Läs mer om ”Första Hjälpen”-produkter
Köp rätt första hjälpen (länk kommer inom kort)
Cederroth – The Modern Art of First Aid
Sterisol

Köp ”Första Hjälpen”-produkter
Första Hjälpen (på Lilon.se)

Inga kommentarer: