söndag, augusti 26, 2012

Tjäna pengar på din blogg

Att tjäna pengar på Internet genom att ha en hemsida eller en blogg är inte jättesvårt. Visst, i början har man kanske inte så många besökare och läsare av bloggen vilket gör att man kanske inte tjänar så mycket i månaden. Börjar det dock närma sig ca 10-50 besökare per dag så kan det vara värt att börja fundera på vilka annonser man ska ha på sin blogg. Hur många besökare som behövs för att du ska börja tjäna pengar på annonser kan variera från nisch till nisch och vilken målgrupp man har.

Relevanta annonser
Annonserna man bör välja bör vara relevanta till det ämne du skriver om p din blogg eller enstaka blogginlägg. Skriver du t ex om träning bör du välja annonser som handlar om träning eller hälsa. Har du köpt ett nytt träningsredskap kan du t ex länka eller lägga in en annons som marknadsför just det redskapet du skrivit om eller andra redskap. Då har du lyckat med att lägg in en relevant annons.

Skriver du om mat och recept kan du ha annonser från företag som säljer mat, matkassar eller köksredskap.

Hitta annonser
För att hitta annonser till din webbplats kan ansluta dig till ett affiliatenätverk. Ett affiliatenätverk är ett företag som samarbetar med många andra företag. Via affiliatenätverket kan du hämta annonser från de andra företagen, t e annonser från en träningsredskapsleverantör, eller från någon som säljer matkassar.
Ett sådant nätverk är Adtraction.
Adtraction har många kända varumärken hos sig så som Linas Matkasse (matkassar), SEB (bank/lån), Byggmax (bygghandel), GodEl (el), Bonnier (tidningar), Boxer (TV), Halens (kläder och inredning), Stayhard (kläder), Cellbes (kläder och inredning) och många mer.

Det skadar aldrig att testa, så anmäl dig hos Adtraction (det är gratis), lägg in en annons på din blogg. När någon sedan köper något hos företaget du länkar till kommer du att få en del av summan.

Inga kommentarer: