onsdag, maj 30, 2007

Inspelningsstudio / Studio i Helsingborg eller i Åstorp

Vid sökmotoroptimering kan det många gånger vara bra att tänka ur ett lokalt perspektiv. Det finns t ex en del tjänster där det är viktigare att synas i samband med lokala sökord.
Ett exempel på en sådan tjänst är en mindre inspelningsstudio som inriktar sig mot möhippa, svensexa och andra enklare inspelningar.
Äger en möhippan/svensexan rum i Helsingborg eller dess närområd, kan de som söker efter inspelningsstudio framförallt tänkas söka efter en lokal studio. Det första man tänker på är inte en studio i Bjuv, Åstorp, Mörarp mm, utan befinner man sig i dessa områden tänker man antagligen att det bör finnas en inspelningsstudio i Helsingborg.

Därför bör man tänka på detta när man sökmotoroptimerar för sin inspelningsstudio.

Ett riktigt exempel på en sådan inspelningsstudio är Studio Deluxe som ligger i Åstorp (ca 2 mil öster om Helsingborg).
Många tänker som sagt inte på att det skulle finnas inspelningsstudio i Åstorp med inriktning möhippa, svenssexa eller andra enklare inspelningar, utan det första man tänker på är Helsingborg.
Jag skulle därför jobba med att sökmotoroptimera för följande ord:
inspelningsstudio, studio, Helsingborg, möhippa, svensexa

Sökmotoroptimeringen skulle ske såväl on-page som off-page. Lite kort, som ett tips till Studio Deluxe:
  1. On-page bör inspelningsstudio, studio, Helsingborg, möhippa och svensexa nämnas, gärna i titlar (h1-h3-taggar) samt bör orden nämnas i fetstil och kursiv i brödtexten.
  2. Skaffa inlänkar man orden inspelningsstudio, studio, Helsingborg, möhippa och svensexa. T ex: "Studio Deluxe - Inspelningsstudio nära Helsingborg".
  3. Samt kan någar av de icke-lokalförankrade orden också finnas med i en aktiv sökmotoroptiering. T ex: "Studio möhippa", "Studio svensexa", "Inspelningsstudio möhippa", "Inspelningsstudio svensexa" och "Inspelning av CD".
MItt tips är i alla fall att även om inspelningsstudion inte är belägen i Helsingborg är det ändå viktigare att sökmotoroptimera för Helsingborg än Åstorp.

Detta var bara ett litet kort exempel och givetvis finns det mycket mer att göra än så.

Inga kommentarer: